800g rybích filetů z candáta s kůží, 1 větší cibuli, 30g sušených hub, 120g celeru, 100g tvrdého sýra, 1 vejce, olivový olej, máslo, 150ml smetany, mořskou sůl, sušený rozmarýn a tymián (provensálské byliny).
Filety z candáta prokrojte tak, aby vám vznikly pruhy masa na kůži deset až patnáct centimetrů dlouhé a 4 – 5 centimetrů široké. Osolte je a rozemněte na ně bylinky.
Sušené houby (nejlépe hřiby) dopředu namočte a pak přesekané vařte v mírně osolené vodě. Na pánvi v oleji opékejte dozlatova jemně nakrájenou cibulku a nastrouhaný celer. Z osmažené cibule a celeru, vejce, sýra a odřezků masa, soli a vařených hub připravte náplň. Tu vložte do svinutých a jehlicí spíchnutých závitků. Každý závitek překryjte plátkem másla a pečete je na plechu při 200 stupních, podle velikosti asi 6 – 8 minut.
Dalších 5 minut nechte závitky v odvětrané troubě dotáhnout. Z vývaru hub a smetany připravte odvařením jemnou omáčku. K tomuto pokrmu inspirovanému francouzskou labužnickou kuchyní patří jako příloha těstoviny.
Pečení v troubě
On-line kuchařka
Kontakty
Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?
Napište nám
Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: