600 – 700g štiky, 200g sýru s modrou plísní (Niva), 120ml smetany, 1 vejce, sůl, drcený kmín, provensálské koření.

Očištěnou štiku naporcujte, osolte, okořeňte potlučeným kmínem a směsí provensálského koření. Nechte případně půl hodinky odležet, ale není to nutné. Poté rybu rozložte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do předem vyhřáté trouby s teplotou 210 stupňů.

Pečte intenzivně 5 minut, potom plech z trouby vyjměte a na každou porci vložte část směsi smíchané z nastrouhaného sýra, smetany, vejce. Dopékejte při teplotě 120 stupňů další 3 – 5 minut tak aby se sýr roztekl. Na závěr případně doplňte posekanými zelenými bylinkami. Takto lze upravit i jiné ryby popřípadě jejich filety stáčet do závitků a podobně.

Pečení v troubě

On-line kuchařka

Kontakty

Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?

Lidická 2156/108a, 370 01 České Budějovice

+420 387 312 348, +420 387 435 960

info@cz-ryby.cz

Napište nám

Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: