1.000g ocasních částí z kapra, 30g slaniny, 40g cibule, 10g česneku, sůl, sladká paprika, drcený kmín, mletý zázvor, lžíce škrobové moučky, 100ml piva nebo vody.
Z ocasní části kapra snadno seříznete podél páteře a k ní přiléhajících kostí svalovinu. Ta jak je známo je plná kostiček ale stačí ocasní části filetu důkladně nakrájet na tenoučké plátky včetně kostí a kůže. Nakrájíte-li plátky silné 2 – 3 milimetry, věřte, že kostičky v pokrmu už nebudou při konzumaci patrné a nebude nutné je vybírat.
Jemně nakrájenou cibuli a stejně tak drobně nakrájenou slaninu přidejte do pokrájeného rybího masa spolu s kořením, solí, škrobovou moučku, prolisovaným česnekem, trochou piva a vše důkladně promíchejte. Za pomoci namočených rukou tvořte ze směsi koule, které vkládejte na plech vyložený pečicím papírem, lehce je smáčkněte a pečte v předehřáté troubě. Podle velikosti cca 5 minut při teplotě 210 stupňů. Následně je nechte v odvětrané troubě krátce dojít.
Také je možné jednotlivé biftečky vytvořené ze směsi péci na pánvi. Stejně tak můžete pokrájené rybí maso doplnit třeba smetanou, sekanými bylinkami nitkami celeru a jemně je ochutit. Hlavní však je, že si vychutnáte nejlepší maso z kapra zcela bez kostí.
Pečení v troubě
On-line kuchařka
Kontakty
Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?
Napište nám
Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: