Menší ryby je možné upravovat celé, Větší pak raději naporcujte na stejnoměrné kusy, aby se tepelně upravovaly stejně dlouho. Rybu stačí jen osolit, lehce okořenit drceným kmínem případně lehounce potřít ze spodní části česnekem, podložit snítkou bylinky (rozmarým, tymián, šalvěj) a položit na plech s pečicím papírem.
Troubu si předem předehřejte na 210 – 220 stupňů a do této teploty pak připravené porce vložte. Intenzivně je pečte 4 – 6 minut. Pochopitelně, že záleží na velikosti porcí a druhu ryb, ale jakmile začne z ryby vytékat na papír šťáva, je nutné intenzivní teplotu snížit a dopékat porce v odvětrané troubě, tedy při teplotě pod 120 stupňů další čtyři až pět minut. Nejjednodušší je na konci první části úpravy plech s rybou vyjmout, troubu otevřít a tím zchladit a dílčí porce přitom potřít máslem předem zapěněným s posekanými bylinkami. Následně nechat vše dojít a během toho připravit talíře a přílohu.
V horkovzdušných troubách lze připravit i dva nebo tři plechy ryb najednou a tak zvládnete udělat lahůdku pro více osob najednou. Sami poznáte, jak skvělý pomocník je v tomto ohledu pečicí papír. Za jeho pomoci tímto způsobem připravíte ryby i zcela bez tuku.
Pečení v troubě
On-line kuchařka
Kontakty
Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?
Napište nám
Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: