Potřebujete mít 4 líny, sůl, mletý zázvor, snítku šalvěje, 120g slaniny, 100g cibule, 70g rozinek, 100ml bílého vína, 60g másla, 2 lžíce medu.
Podle tohoto receptu lze připravovat různé druhy ryb ať už vcelku nebo porcované.
Líny důkladně očistěte, nařízněte zevnitř podle páteře až ke hřbetu, osolte a zevnitř okořeňte zázvorem. Na plechu či pekáči vyloženém pečicím papírem podložte ryby plátky slaniny, lístky šalvěje a plátky cibule, potřete máslem a pečte v pekáči či na plechu v troubě předehřáté na 200 stupňů 5 – 7 minut. Poté přelijte ryby bílým vínem s předem macerovanými rozinkami a rozmíchaným medem.
Záleží na velikosti línů, každopádně dopékejte ryby jen při 100 stupních asi 10 minut pod poklicí, aby vše zavonělo vínem. Podávejte se šťouchanými bramborami s cibulí a pórkem.
Pečení v troubě
On-line kuchařka
Kontakty
Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?
Napište nám
Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: