600g amura, sůl, 150g celeru a mrkve, 100g pórku, 2 vejce, 100g sýra cihly, směs sezamová a lněná semínka, petrželovou nať, olej.
Amura nakrájejte na stejnoměrné podkovy a důkladně osolte. Mrkev a celer nakrájejte či nastrouhejte na tenoučké nudličky a ty pak zalijte vroucí vodou a vzápětí je sceďte.
Do spařené a ochladlé zeleniny zamíchejte vejce a nastrouhaný sýr, sekanou petrželovou nať. Kousky ryby skládejte kůží na lehce pomaštěný pečicí papír uložený na plechu. Na každou porci dejte hromádku zeleniny s vejci a sýrem, posypte sezamovým a lněným semínkem a vše pečte v předehřáté troubě při 180 stupních asi tak šest až sedm minut.
Vždy bude záležet na velikosti porcí. Upečeného amura ozdobte posekaným a předem spařeným pórkem. Ideální přílohou je nastavovaná bramborová kaše.
Pečení v troubě
On-line kuchařka
Kontakty
Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?
Napište nám
Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: