1.000g úhoře, 1.500g soli, 2 vaječné bílky, bylinky podle možností, máslo, citron. Originální způsob úpravy vhodný i pro jiné druhy ryb upravené v celku, tedy v kůži.
Ze soli a bílků smíchejte solné těsto a tím obalte čistou rybu, v tomto případě nakrájenou na stejnoměrné válečky. Do masa můžete zabodnout či vložit vonné bylinky (rozmarýn, tymián). Těsto ze soli lze různě ozdobně tvarovat a zdobit.
Obalení proveďte na pomaštěném plechu nebo pečicím papíru. Úhoře v soli pak pečte v troubě při 180 stupních asi 30 minut podle jeho velikosti. K samotné konzumaci budete potřebovat kladívko na rozbití nazlátlého solného obalu a dále máslo, případně citrónovou šťávu na pokapání lahodných kousků masa a také čisté ruce protože ty jsou patřičným příborem k této delikátní úpravě. Kůže ryb je při této úpravě velmi slaná a zpravidla se nekonzumuje.
Pečení v troubě
On-line kuchařka
Kontakty
Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?
Napište nám
Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: