500g rybího masa, středě velkou cibuli, 150g čerstvých žampionů, sardelky nebo sardelovou pastu, fazolové lusky, sůl, drcený kmín, olej. Na zapékací vrstvu mějte 600g vařených brambor, 100ml sladké smetany, 50g másla, 2 vejce, dýňová a slunečnicová semínka.
Vařené brambory ještě teplé vyšlehejte spolu s máslem na hladkou kaši. Pak zašlehejte smetanu a po zchladnutí vejce.
Rybu nejlépe filety nakrájejte na tenké proužky široké dva až tři milimetry. Tím dojde k překrájení drobných kostí, které pak jakoby z pokrmu zmizí a nebude nutné je z jídla vybírat. Kousky osolte, ochuťte kmínem a drobně nasekanou sardelkou či pastou. Na dno zapékací nádoby dejte trochu oleje, pak rybu, hrubě krájené žampiony, cibuli a předem spařené fazolové lusky. To v případě, že budou čerstvé. Použijete-li mražené, není třeba je spařovat. Pak vše zakryjte připravenou kaší, urovnejte povrch, posypte semínky a dejte na půl hodinku zvolna péci do trouby (160 stupňů). Na závěr pečte intenzivněji, aby se navrchu bramborová čepice vypekla. S čerstvým salátem je to skvělý pokrm.
Je nabíledni, že lze takto upravit různé kousky rybího masa a kombinovat je s dalšími druhy zeleniny, popřípadě můžete bramborovou kaši doplnit spařenou pohankou a podobně.
Pečení v troubě
On-line kuchařka
Kontakty
Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?
Napište nám
Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: