600g naporcované ryby, 130g strouhanky, 50g másla, směs bylinek, máslo, sladká paprika, drcený kmín, muškátový květ.
Strouhanku důkladně promíchejte se změklým máslem, solí, kořením (mletý kmín, muškátový květ, trochu sladké papriky). Měla by vám vzniknout slaná máslová drobenka.
Menší porce či kousky ryby rozložte na plechu s pečicím papírem a na každý kousek dejte trochu posekané směsi bylinek a namačněte vrstvu máslové strouhanky. Pečte při 170 – 180 stupních v předem vyhřáté troubě, podle velikosti porcí 6 – 8 minut a na závěr nechte ryby krátce dojít ve vypnuté troubě.
Strouhanka se opeče, máslo prolne do rybího masa a všichni si zaručeně pochutnají.
Pečení v troubě
On-line kuchařka
Kontakty
Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?
Napište nám
Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: