800g kapra, 100g prorostlé slaniny, 40g špeku, 4 krajíce chleba, 1 cibuli, sůl, klobásové koření, 60g sádla. Vůně slaniny a klobásové koření skvěle doplní maso z kapra pečeného intenzivně v troubě.
Nejprve však v pánvi na sádle krátce osmahněte cibulku s krájeným špekem, pak po zchladnutí přimíchejte klobásové koření (mletou papriku, mletý kmín a zázvor, koriandr, mletý sušený česnek).
Touto směsí pak potřete předem osolené porce kapra. Na sádlem potřený pečicí papír na plech pak naskládejte krajíce chleba, rozdělte na ně porce kapra a každou pak překryjte plátky slaniny či uzeného boku. Vše pečte v troubě na 180 stupňů maximálně 10 minut a v odvětrané troubě pak krátce nechte dojít.
Také můžete vyzkoušet jiný způsob úprav v troubě. Nejprve nastavte teplotu na 110 stupňů a zvolna asi 15 minut kapra upravujte zvolna a následně dopékejte pokrm pod grilem tak, aby se kůže navrchu opekla do křupava. V tomto případě můžete slaninu vložit do zářezů v porcích kapra.
Pečení v troubě
On-line kuchařka
Kontakty
Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?
Napište nám
Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: