600g kapra, 300g vařených brambor, 100g slaniny, 80g cibule, 25g česneku, sůl, drcený kmín, 70g nakládané papriky, sádlo a pevnou hliníkovou fólii – alobal.
Tato úprava je vhodná jak do trouby, tak i třeba na gril. Nejlépe pevnější hliníkovou fólii složte dvojitě, aby se při pečení neprotrhla. Její střed potřete sádlem, poklaďte plátky vařených brambor, posypte směsí jemně nakrájené cibule, česneku, sterilované papriky a slaniny se solí a kmínem. Navrch pak položte porci kapra, nezapomeňte ho osolit a okořenit. Potom pečlivě uzavřete balíček. Nejprve ho uzavřete podélně tak že alobal spojíte, stočíte a umáčknete. Potom stlačte balíček na krajích a opět stočte a pevně umáčkněte.
Tím je porce kapra připravena k úpravě. Připravené balíčky pečte podle velikosti porcí asi 10 – 12 minut v předem rozpálené troubě při teplotě 180 stupňů. Před podáváním je pak nechte ještě asi 5 minut dojít mimo žár a jednotlivé porce otevřete až při samotném podávání neboť vůně z uzavřeného balíčku patří ke konzumaci stejně jako krajíc chleba na využití vydušené šťávy.
Pečení v troubě
On-line kuchařka
Kontakty
Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?
Napište nám
Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: