Na čtyři porce je třeba 500g rybích ořezů a hlav, 300 g rybích vnitřností, 150 g kořenové zeleniny, 70 g cibule, 2 vejce, 40 g bramborového škrobu, 50 g strouhanky, 50 g másla, 40 ml oleje, sůl, muškátový květ, provensálské bylinky, petrželová nať.

Rybí ořez a hlavy zvolna vařte spolu s cibulí, většinou kořenové zeleniny, solí a provensálským kořením. Důležité je pozvolné vaření, tak zvané táhnutí, kdy vývar jen lehce probublává. Vývar vařte 20 - 30 minut. Hotový vývar sceďte.
Uvařené hlavy a odřezky nechte vychladnout a poté z nich oberte maso. To nahrubo pokrájejte a vložte do misky. Přidejte vejce, na větší kusy pokrájené syrové vnitřnosti, olej proto, aby hotové knedlíčky nebyly v polévce tuhé. Dále sůl, muškátový květ, malou snítku posekaných čerstvých bylinek a strouhanku. Vše promíchejte a nechte pár minut ztužit.
Ze vzniklé hmoty tvořte namočenýma rukama, nebo za pomoci lžic knedlíčky či noky a ve vroucím vývaru je krátce vařte.
Zvlášť na pánvi rozpusťte máslo, přidejte na nitky krájenou či strouhanou kořenovou zeleninu a posekanou druhou část bylinek. Vše krátce zapěňte a pak přidejte do polévky.
Polévky
On-line kuchařka
Kontakty
Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?
Napište nám
Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: