Na čtyři porce je třeba 500g rybích ořezů a hlav, 300 g rybích vnitřností, 150 g kořenové zeleniny, 70 g cibule, 2 vejce, 40 g bramborového škrobu, 50 g strouhanky, 50 g másla, 40 ml oleje, sůl, muškátový květ, provensálské bylinky, petrželová nať.

Rybí ořez a hlavy zvolna vařte spolu s cibulí, většinou kořenové zeleniny, solí a provensálským kořením. Důležité je pozvolné vaření, tak zvané táhnutí, kdy vývar jen lehce probublává. Vývar vařte 20 - 30 minut. Hotový vývar sceďte.

Uvařené hlavy a odřezky nechte vychladnout a poté z nich oberte maso. To nahrubo pokrájejte a vložte do misky. Přidejte vejce, na větší kusy pokrájené syrové vnitřnosti, olej proto, aby hotové knedlíčky nebyly v polévce tuhé. Dále sůl, muškátový květ, malou snítku posekaných čerstvých bylinek a strouhanku. Vše promíchejte a nechte pár minut ztužit.

Ze vzniklé hmoty tvořte namočenýma rukama, nebo za pomoci lžic knedlíčky či noky a ve vroucím vývaru je krátce vařte.

Zvlášť na pánvi rozpusťte máslo, přidejte na nitky krájenou či strouhanou kořenovou zeleninu a posekanou druhou část bylinek. Vše krátce zapěňte a pak přidejte do polévky.

Polévky

On-line kuchařka

Kontakty

Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?

Lidická 2156/108a, 370 01 České Budějovice

+420 387 312 348, +420 387 435 960

info@cz-ryby.cz

Napište nám

Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: