Skvělou polévku uvaříte také z již upravených pečených ryb, které zbudou z hostiny. Na její přípravu potřebujete vedle několika kousků pečeného kapra, 2 vejce, 50g cibule, 100g kořenové zeleniny, trochu sádla, sůl, drcený kmín, 2 lžíce kukuřičné krupice (instantní polenta), petrželovou nať nebo jiné polévkové bylinky.

Upečené maso kapra pečlivě oberte, kosti a kůže dejte krátce povařit do mírně osolené vody. Na pánvi či rendlíku opékejte na sádle cibuli, poté co zesklovatí, přidejte nastrouhanou kořenovou zeleninu a drcený kmín. Když se tato směs osmahne a zavoní, vložte posekanou petržel a obrané, posekané maso, přilijte vývar z kostí a kůží a veďte vše k varu. Do mírně osolených vajec vmíchejte krupici a touto směsí pak polévku mírně zahustěte a zvolna ji vařte 2 minuty.
Stejně lze krupicovou polévku s vejcem připravit i z vařené nebo syrové ryby. Případně ji doplnit osmahnutými žampiony, růžičkami brokolice a podobně.
Polévky
On-line kuchařka
Kontakty
Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?
Napište nám
Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: