Vydatná polévka se svítkem upečeným z toho co se vařilo ve vývaru. Na čtyři porce budete potřebovat: 600g rybích odřezků, 150g kořenové zeleniny, 50g cibule, 3 vejce, 40g strouhanky15g bramborového škrobu, trochu oleje, sůl, petrželovou nať, muškátový květ.

Odřezky z ryb, jakož i hlavy a další vařte velmi zvolna v mírně osolené vodě spolu s drobně pokrájenou kořenovou zeleninou, cibulí a snítkou petrželové nati po dobu 15 – 20 minut. Poté vývar sceďte.
Vejce rozšlehejte s trochou soli, muškátovým květem, posekanou petrželovou natí a lžičkou škrobu. Rybí maso, zeleninu, případně i cibuli překrájejte a vložte do rozšlehaných vajec, přidejte hrstku strouhanky, sůl, muškátový květ, posekanou petrželovou nať, lžičku škrobu a lehce promíchejte.
Vše nechte chvíli stát, aby strouhanka směs zahustila a lehce ztužila. Tuto směs pak pečte na troše oleje na pánvi s nepřilnavým povrchem z obou stran. Vznikne vám v podstatě omeleta s kousky zeleniny a rybím masem. Svítek pak rozkrájejte na kostičky nebo jiné dílky a vkládejte je do čisté polévky až na poslední chvíli.
Je samozřejmě možné přichutit polévku dalšími bylinkami, například koprem, pažitkou, celerovou natí nebo libečkem.
Polévky
On-line kuchařka
Kontakty
Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?
Napište nám
Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: