Sumec velký je největším dravcem mezi sladkovodními rybami.  Je to sportovně i hospodářsky cenný druh a také významný regulátor plevelných ryb. Pevné sumčí maso obsahuje poměrně velké množství tuku, je však lehce stravitelným a cenným zdrojem bílkovin. Obsahuje vysoký podíl nenasycených mastných kyselin. Sumec je celoročně dostupný ve všech svých formách (živá tržní ryba, chlazené a mražené výrobky i uzené výrobky). Živý tržní sumec se prodává o váze 2 – 5 kg. Maso sumce vždy zbavujeme silné kůže! Nejprve opracujeme sumce, omyjeme ho pod tekoucí vodou, vykucháme. Nařízneme kůži kolem hlavy sumce, přichytneme kůži ostřím nože a začneme ji oddělovat od těla. Je nutné oddělit kůži od masa v oblasti břicha, pak ji lze snadno stahovat, občas si pomůžeme nožem. Dále zpracováváme rybu jako jiné druhy.

Sumec velký

Chované ryby

Produkce ryb

Kontakty

Kde nás najdete? Jak se nám dovoláte?

Lidická 2156/108a, 370 01 České Budějovice

+420 387 312 348, +420 387 435 960

rybsdr@pvtnet.cz

Napište nám

Můžete se nám ozvat i pomocí tohoto formuláře: